B2B/Zakelijke dienstverlening

Wil je als B2B organisatie marktonderzoek doen of wil je onderzoek doen in de B2B markt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Bewezen effectief

10+ jaarervaring

800+organisaties geadviseerd

Voorspelt effectiveitmet breininzichten

Wil je groeien als bedrijf in de B2B markt, dan is het belangrijk dat je weet wie je klanten zijn, hoe je die het beste kunt bereiken, wat de wensen en behoeften zijn en dat je op de juiste manier communiceert tijdens het beslissingsproces.

Uit onderzoeken is gebleken dat emoties een belangrijke rol spelen bij de B2B klant tijdens het aankoop- en beslissingsproces. B2B klanten blijken veel emotioneler verbonden te zijn met hun provider of leverancier dan B2C klanten, waarbij zekerheid en vertrouwen van essentieel belang zijn.

Daarbij start de zoektocht naar een product, dienst of provider vaak op dezelfde manier als bij een B2C klant: op basis van verwijzingen en aanbevelingen. 

Marktonderzoek met neuro geeft inzicht in de zakelijke markt en biedt antwoord op alle vragen. 

Neem contact op

 

Onze klanten

B2B marktonderzoek

Neurensics biedt verschillende onderzoeken voor spelers in de zakelijke dienstverlening om onder andere antwoord te vinden op:

  • Wat is jouw positie in de markt?
  • Wat zijn de wensen en behoeften van de doelgroep?
  • Hoe speel je in op de verschillende doelgroepen en stakeholders tijdens een aankoop- en beslissingsproces?
  • Hoe communiceer je jouw boodschap zo effectief mogelijk?
  • Hoe creëer je klantbeleving in de zakelijke markt?
  • Wat is je NPS en hoe kun je die verhogen?
  • Hoe ga je om met het toenemend belang van digitale contactkanalen: hoe blijf je zichtbaar en bouw je klantrelaties op?

Hier kom je snel achter door marktonderzoek te doen in het brein van de doelgroep: de plek waar keuze en gedrag tot stand komt. Ongeveer 95% van onze gedachten en emoties is onbewust en deze hebben een sterke invloed op ons gedrag. Dat geldt ook voor de doelgroep van de zakelijke markt. Daarom heeft het vragen aan de doelgroep waarom ze voor jou of voor de concurrent kiezen weinig nut. 

Gemiddeld zijn de resultaten binnen 3-7 werkdagen klaar (afhankelijk van het onderzoek) en de kosten komen overeen met traditioneel onderzoek. 

Neem contact op


Wij nemen je het werk uit handen.

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij. 


Meest voorkomende marktonderzoeken voor de zakelijke dienstverlening

Merkonderzoek

Positioneer jouw organisatie op de juiste manier in het brein van de doelgroep. Identificeer en grijp kansen. Zorg ervoor dat er vaker en sneller aan jouw organisatie gedacht wordt. Zo creëer je merkgroei.

 

Imago onderzoek

Breng in kaart wat de doelgroep écht denkt over jouw organisatie. Ontdek of het aansluit bij de wensen en kernwaarden van de doelgroep en creëer zo een concurrentievoordeel.

Behoefteonderzoek

Ontdek waar jouw (potentiële) klant echt behoefte aan heeft en of de producten of diensten hier goed genoeg bij aansluiten. Kom er ook achter hoe je de doelgroep het beste kunt bereiken en waarop je hierbij moet focussen. En ontdek hoe je het beste jouw nieuwe dienst kunt ontwikkelen en in de markt kunt zetten. 

Ad & Concept Testing

Meet of jouw marketinguitingen effectief zijn en de juiste emoties opwekken die belangrijk zijn voor gedrag. Dit kan zowel een final reclame zijn als een concept.

Prijsonderzoek

Als je een nieuw product of dienst in de markt gaat zetten dan wil je wel weten wat de ideale prijs is voor de maximale omzet en winst. Ook kan het zijn dat je wilt weten of de huidige prijs wel de meest ideale is. Met een prijsonderzoek in het brein kom je hierachter. 

Neem contact op

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1 lid_van_moa_neurensics