Conversie optimalisatie (CRO)

Verhoog conversie door jouw doelgroep écht te leren kennen. Ontdek of jouw funnel wel aansluit bij de (onbewuste) wensen en behoeften van de doelgroep. Zo weet je zeker dat de aanpassingen die je maakt leiden tot meer conversie.

Kantoormedewerkers die achter een laptop juichen om een overwinning. Mogelijk om de optimalisatie van conversie.
Neuro-onderzoek geeft je diepgaander inzicht in jouw doelgroep dan simpele A/B testen of het vragen via enquêtes

Wat zijn de (onbewuste) drivers die de volgende stap in de funnel beïnvloeden? In hoeverre is jouw pagina in staat de juiste emoties op te wekken die nodig zijn voor een gedragsintentie? Tijdens welke stap is het belangrijk om X te communiceren en wanneer Y? Wat moet je juist niet communiceren tijdens bepaalde stappen? En hoe verschilt dit per doelgroep?


De reden dat mensen bepaalt gedrag vertonen wordt vaak gedreven door onbewuste processen. Wil je de conversie verhogen, online of offline, dan is het belangrijk inzicht te krijgen in deze onbewuste processen. Conversie optimalisatie met neuro geeft je dit inzicht en gaat verder dan de standaard A/B testen of het uitvragen via enquêtes. 

Conversie optimalisatie met neuro: snelle doorlooptijd - resultaten binnen 5-7 werkdagen

Neem contact op

Bewezen effectief

12+ jaarneuro-onderzoek

500+ associaties gemeten

B2B & B2C online & offline

Bij Neurensics kun je terecht met verschillende vragen wat betreft conversie optimalisatie, zowel voor B2B als B2C. Of het nu gaat om het kopen van producten, het afnemen van SaaS-diensten, het afsluiten van een abonnement of donaties binnenhalen. Afhankelijk van de vraag zetten we verschillende methodes in.

Wil je weten welke drivers/associaties belangrijk zijn bij iedere stap in de funnel, dan zetten wij RIAT in. 

Wil je weten of een pagina of pagina's de juiste emoties opwekken die aanzetten tot gedrag, zoals kopen, dan zetten we fMRI in. Met fMRI meten we de onbewuste emotionele reacties op de (verschillende) pagina(s). Hierin kunnen we ook pagina's van concurrenten meenemen.

Met de resultaten van het conversie onderzoek leer je jouw doelgroep echt kennen. Met deze wetenschappelijke onderbouwing kun je makkelijker beslissingen nemen die leiden tot het verhogen van conversies. Het vermijd namelijk discussies op basis van onderbuikgevoel en smaak.

Wij nemen je het werk uit handen

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimuli aan te leveren. De rest doen wij.

module.bigimage.alt

Waar zet je conversie optimalisatie (CRO) voor in?

Met conversie optimalisatie  ontdek je:

 • Welke driver/associatie belangrijk is bij iedere stap in de funnel.
 • Welke boodschap het meest effectief is bij verschillende doelgroepen.
 • Welke pagina beter werkt en waarom(!).
 • Waar de focus op gelegd moet worden om conversie te verhogen.

Heb je een andere vraag, dan kunnen we altijd kijken hoe we die kunnen beantwoorden.

Onze aanpak

Met onze wetenschappelijk bewezen kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethodes optimaliseren wij de conversie. Afhankelijk van de onderzoeksvraag zetten we verschillende methodes in.

Zo kan het namelijk zijn dat je met een A/B test vindt dat de ene pagina het beter doet dan de andere, maar wat de echte reden is weet je niet.

 1. riat

  Conversie optimalisatie met RIAT

  RIAT is een neuro-techniek waarbij respondenten onder tijdsdruk verschillende vragen beantwoorden. De tijdsdruk zorgt ervoor dat bewust nadenken en over-rationalisatie uitgeschakeld wordt. RIAT wordt ingezet om een aantal vragen te beantwoorden die belangrijk zijn voor conversie optimalisatie.

  • Welke associaties heeft jouw doelgroep met hetgeen dat je verkoopt?
  • Welke associaties zijn van belang bij het activeren van het gewenste gedrag (per doelgroep)?
  • Van welke associaties moet je juist wegblijven? 

  Met de resultaten van dit onderzoek, heb je naast het inzicht in het verhogen van conversie, ook diepgaand inzicht in hoe je de doelgroep (of doelgroepen) moet benaderen. Twee vliegen in één klap.

 1. 1
  MRI methode icoon

  Pagina's testen met fMRI

  In de MRI-scan laten we de (verschillende) pagina(s) zien aan respondenten. Wanneer gewenst, kunnen we ook concurrenten meenemen. Terwijl respondenten naar de pagina's kijken, wordt de breinactiviteit gemeten. Zo meten we de onbewuste emoties die de pagina activeert.

  • Eye Tracking

   Eye Tracking

   Tijdens de MRI-scan worden ook de oogbewegingen met Eye Tracking gemeten. Zo kom je erachter welke onderdelen van de pagina de aandacht trekken.

 2. 2
  Expliciet Online Vrijstaand

  Brain Guided Interpretation (BGI)

  Na afloop van het fMRI-onderzoek maken we gebruik van BGI: online vragenlijsten gebaseerd op de uitkomsten van de breindata. Hiermee krijgen we inzicht in de reden waarom een pagina bepaalde emoties wél of niet activeert. Deze vragen worden gesteld aan een andere groep respondenten. De respondenten moeten aangeven waarom zij denken dat een pagina bij anderen een bepaalde emotie opwekt. Dit doen we zo, omdat mensen nu eenmaal beter in staat zijn om emotionele reacties van anderen te duiden.

  Het voordeel van deze manier ten opzichte van A/B testen, is dat je nu weet waarom de ene pagina beter werkt dan de andere. Met deze kennis kun je makkelijker nieuwe pagina's creëren, omdat je nu weet waar je op moet letten.

Wat levert het je op?

Binnen 5-7 werkdagen ontvang je:

 • Een overzichtelijke rapportage met daarin de resultaten en antwoorden op de onderzoeksvragen.
 • Advies over welke drivers/associaties het meest belangrijk zijn voor conversie optimalisatie en waarom bepaalde pagina's beter werken dan anderen.
 • De zekerheid dat je goed onderbouwde tactische en strategische beslissingen neemt die bijdragen aan de groei van jouw merk/bedrijf.

Bij ons ontvang je niet alleen de onderzoeksresultaten. We zijn jouw sparringspartner en denken mee over grotere strategische CRO vraagstukken. 

Neem contact op

Deze bedrijven gebruiken Neurensics al om hun conversie te optimaliseren

 
MUNT-Hypotheken_Logo_Neurensics-1
Hallostroom Logo Neurensics
Nationale Nederlanden Logo Neurensics

Cases

Contact

Neem contact op

Vladimir Den Baars

Client Director

Meer weten over conversie optimalisatie?

Vladimir den Baars Neurensics

Andries van der Leij

Head of Research & Development

Meer weten over onze onderzoekstechnieken?

Andries van der Leij Neurensics

Ben je geïnteresseerd en heb je vragen over wat een conversie optimalisatie onderzoek voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Vladimir.

Vladimir den Baars Neurensics

Vladimir Den Baars

Heb je vragen over de onderzoekstechnieken die Neurensics gebruikt? Neem dan snel contact op met Andries.

Andries van der Leij Neurensics

Andries van der Leij

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA