Campagne Pretest

Verhoog de ROI van jouw campagnes met de juiste inzichten vanuit het brein. Zo weet je zeker dat de campagne de beoogde doelstelling behaalt.

Links een afbeelding van een Centraal Beheer reclameconcept en rechts een spider diagram met de daarbij gemeten emoties.
Neuro-onderzoek is voor Centraal Beheer dé oplossing voor het pre-testen van reclames. Neurensics vertaalt de onderzoeksinzichten voor ons in concrete en realistische aanpassingen van het reclamemateriaal, waar wij samen met ons reclamebureau direct mee aan de slag kunnen. Natasja van Buuren, Marketing Intelligence, Centraal Beheer

Is jouw nieuwe reclame goed genoeg om te gebruiken? Levert het het gewenste effect op en zal het aanslaan bij de doelgroep? Zijn er nog dingen die je kunt tweaken voor livegang om de effectiviteit te vergroten? Wat zijn belangrijke conclusies die je mee kunt nemen in de tweede flight? Hoe goed scoort jouw reclame concept? Welke van de verschillende concepten gaat het beste werken?

Je komt erachter door jouw reclame of concept te testen in het brein met fMRI. De enige manier om de daadwerkelijke effecten van jouw reclame (concept) te voorspellen. 

Pre Testen met fMRI: snelle doorlooptijd - resultaten binnen 3 werkdagen.

Neem contact op

Bewezen effectief

10+ jaaronderzoek

1000+ reclames getest

fMRI Onderzoek in het brein

Om reclame(concepten) te onderzoeken gebruiken wij Neuro Ad Testing en Neuro Ad Concept Testing. Tools die gebaseerd zijn op wetenschappelijk bewezen methodes. Deze hebben we in 10 jaar tijd geoptimaliseerd door meer dan 1300 reclames te testen met fMRI.

We garanderen dat de inzichten die Neuro Ad & Concept Testing je geeft, jouw campagneresultaten significant verbeteren. 

 

Wij nemen je het werk uit handen

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij.

module.bigimage.alt

Waar zet je Pre Testing voor in?

Pre Testing zet je in voor zowel het testen van finals als voor reclame concepten. 

Finals

Is de reclame al geproduceerd, dan zet je Pre Testing in voor:

 • Het voorspellen van het effect van jouw gloednieuwe reclame.
  Met deze inzichten kun je de reclame nog tweaken voor livegang.

 • Het reduceren van ad spend door overbodige reclametijd in te korten.
  Scènes die niet bijdragen aan de effectiviteit kunnen ingekort of aangepast worden. Dit kan 10 tot 30 procent aan kostbare reclametijd schelen.

 • Meten van korte- en langetermijneffecten.
  Kom erachter wat het effect van de reclame is op de sales activatie en of het jouw merk waardevoller maakt.

Reclame concept

Heb je een reclame concept, dan zet je Pre Testing in voor:

 • Inzicht verkrijgen in en het voorspellen van het effect van de uiteindelijke reclame.
  Met deze inzichten kun je het concept aanpassen en verbeteren nog vóór de productie ervan. Hiermee bespaar je op onnodige productiekosten.
 • Het vergelijken van meerdere concepten om tot de beste keuze te komen.

 • Testen of het concept past bij jouw merk.

 • Het optimaliseren van concept.
Door fMRI-onderzoek krijgen we unieke inzichten over de verwerking van onze reclames. Het toont aan dat deze snel, automatisch en emotioneel verwerkt worden. Dit biedt ons de handvatten om onze reclames steeds verder te optimaliseren en te blijven groeien als merk. Dave Brosens, Brand Manager Smint & Frisk

Onze aanpak

Om jouw reclame of concept te onderzoeken gebruiken wij een combinatie van wetenschappelijk bewezen kwantitatieve en kwalitatieve methoden. Alleen zo kunnen de bewuste en onbewuste emoties gemeten worden die de reclame of het concept opwekt. Daarmee weet je zeker dat je meet wat de doelgroep vindt en of consumentengedrag geactiveerd zal worden.

 1. 1
  01_MRI_clr_cropped

  Pre Testing met fMRI

  De reclame of het concept wordt getest in de MRI-scan waar verschillende uitingen én benchmarks worden meegenomen. Dit maakt een realistische vergelijking mogelijk. 

  Ontdek in deze gepubliceerde paper waarom fMRI goed is in het voorspellen van de effectiviteit.

  Ga naar paper
  • Eye Tracking

   Eye Tracking

   Tegelijkertijd wordt Eye Tracking ingezet om te ontdekken waar mensen naar kijken en welke elementen van de reclame of het concept de aandacht trekken.

  • 16_TemporalMRI_clr-1

   Balans positieve en negatieve emoties op scène niveau

   Met een fMRI-tijdlijn meten we de balans van positieve en negatieve emoties op scène niveau. Hiermee weet je precies welke scène goed scoort en welke verbeterd moet worden.

  • 12_Deliverables_clr

   Voorspelling van het succes voor koopintentie

   De resultaten worden vergeleken met onze benchmark voor Effectieve, Leuke en Irritante reclames en concepten. De mate van correlatie bepaalt dan de mate van succes voor koopintentie.

 2. 2
  Expliciet Online Vrijstaand

  Online panel voor verdere interpretatie van de resultaten

  Additioneel wordt een online panel ingezet voor de interpretatie van de resultaten: waarom worden specifieke emoties wel of niet geactiveerd? Daarnaast meten we meer traditionele KPI’s, zoals de boodschapoverdracht, merkkoppeling en begrip van de reclame of het concept. 

Wat levert het je op?

Binnen 3 werkdagen ontvang je:

 • Een persoonlijke presentatie van de resultaten, waaronder de fMRI resultaten, de Eye Tracking analyse en de resultaten van de online vragenlijst.
 • Een rapport met daarin de unieke inzichten in het brein van jouw doelgroep. Je ziet precies of en in welke mate de reclame of het concept in staat is om de juiste breingebieden te activeren die van belang zijn voor het opwekken van consumentengedrag.
 • Advies over hoe de reclame of het concept geoptimaliseerd en eventueel ingekort kan worden. Ook ontvang je belangrijke inzichten voor de productie van jouw volgende reclame. 

Bij ons ontvang je niet alleen de onderzoeksresultaten. We zijn jouw sparringspartner en denken mee over grotere strategische reclame vraagstukken. 

Neem contact op

Bekijk voorbeeld rapport Ad Testing of Ad Concept Testing.

Contact

Neem contact op

Walter Limpens

Senior Client Executive

Meer weten over Pre Testing?

Walter Limpens Neurensics

Andries van der Leij

Head of Research & Development

Meer weten over onze onderzoekstechnieken?

Andries van der Leij Neurensics
Neem contact op

Ben je geïnteresseerd en wil je weten wat Pre Testing voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan snel contact op met Walter.

Walter Limpens Neurensics

Walter Limpens

Sluiten
Neem contact op

Heb je vragen over de onderzoekstechnieken die Neurensics gebruikt? Neem dan snel contact op met Andries.

Andries van der Leij Neurensics

Andries van der Leij

Sluiten

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA