Customer Journey Onderzoek | Klantreis

Leer jouw doelgroep echt kennen en maak converteren makkelijker. Ontdek wat de onbewuste drivers & barriers zijn tijdens iedere fase van de klantreis. Zo weet je zeker dat je de behoeftes vervult tijdens iedere fase en kun je met zekerheid strategische keuzes maken.

Een visual die de Customer Journey (klantreis) representeert. Een weg met stappen van hoe de klant wordt aangeroepen en uiteindelijk het product koopt
Neuro customer journey onderzoek geeft je volledig inzicht in het oriëntatie- en aankoopproces van de doelgroep

Hoe ziet het oriëntatieproces van jouw doelgroep eruit? Vanuit welke behoefte is zij begonnen met zoeken? Welke touchpoints zijn er en hoe goed help jij de doelgroep op deze punten? Speel je genoeg in op de behoeftes? Wat zijn de volgende stappen in de journey? En wat zijn de (onbewuste) drivers die de volgende stap in de journey beïnvloeden? Wat is belangrijk om te communiceren tijdens iedere stap en wat moet je juist niet communiceren? En wat zijn de verschillen per doelgroep?

 

Hoe consumenten zich oriënteren en uiteindelijk een keuze maken is nooit lineair. Dit maakt het lastig voor marketeers. Je weet niet waar in de journey de (potentiële) klant zit wanneer deze een stuk content of een campagne ziet, leest of hoort.

 

Neuro customer journey onderzoek biedt de uitkomst. We kijken naar de onbewuste drivers van gedrag, aangezien gedrag voornamelijk bepaald wordt door onbewuste emoties en processen. Zo krijg je diepgaand inzicht  in de onbewuste emoties van (potentiële) klanten en hoe dit van invloed is op het oriëntatie- en aankoopproces. 

Neem contact op

Bewezen effectief

12+ jaarneuro-onderzoek

Online & Offline

B2B & B2C

Bij Neurensics helpen wij je diepgaand inzicht te krijgen in de customer journey, zowel voor B2B als B2C.

We pakken dit op een revolutionaire manier aan. Met een combinatie van kwalitatief, kwantitatief en neuro-onderzoek brengen wij in kaart wat de (on)bewuste drivers zijn voor gedrag tijdens iedere fase van de customer journey. De meest volledige manier. Zo ontdek je niet alleen hoe (potentiële) klanten zich oriënteren en hun aankoop doen, maar ook welke onbewuste emoties hier ten grondslag aan liggen.

Met de resultaten van het customer journey onderzoek kun je strategische beslissingen maken op basis van wetenschappelijk onderbouwd onderzoek. Zo vermijd je welles-nietes-situaties.

Compleet inzicht in de klantreis

Stap voor stap meenemen we je mee in het onderzoeksproject om samen de belangrijkste behoeften te ontdekken en de klantreis in kaart te brengen

module.bigimage.alt

Waar zet je een customer journey onderzoek voor in?

Met een customer journey onderzoek ontdek je:

 • Welke touchpoints er zijn tijdens de journey
 • Hoe de behoeftes van (potentiële) klanten veranderen tijdens de journey
 • Wat de belangrijkste drivers zijn voor gewenst gedrag in iedere fase
 • Wat er tijdens welke fase van de journey gecommuniceerd moet worden

Heb je een andere vraag, dan kunnen we altijd kijken hoe we die kunnen beantwoorden.

Onze aanpak

Met onze wetenschappelijk bewezen kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethodes optimaliseren wij de customer journey. Afhankelijk van de onderzoeksvraag zetten we verschillende methodes in.

 1. 1
  Interview

  Journey interviews met de doelgroep

  Voordat het neuro-onderzoek begint, stellen we met interviews vast hoe de doelgroep de journey begint, wat de touchpoints zijn en wat hun voorkeuren en behoeftes zijn. Deze informatie is belangrijk voor de volgende stap in het onderzoek.

 2. 2
  Expliciet Online Vrijstaand

  Belangrijke drivers & barriers voor gedrag

  De interviews geven kwalitatieve input over de drivers & barriers. Hiervan stellen we een lijst op met relevante associaties (drivers & barriers) die we vervolgens meten in het onbewuste. 

  Gedrag wordt voornamelijk gedreven wordt door onbewuste processen. Tijdens iedere fase in de journey zijn er andere drivers/emoties van belang die gewenst gedrag stimuleren. Deze kun je alleen ontdekken in het onbewuste. 

 3. 3
  riat

  Diepgaand inzicht in de drivers & barriers voor gedrag tijdens de journey

  De associaties, ook wel de drivers & barriers, meten we vervolgens met de RIAT.

  RIAT is een neuro-techniek waarbij respondenten onder tijdsdruk verschillende vragen beantwoorden. De tijdsdruk zorgt ervoor dat bewust nadenken en over-rationalisatie uitgeschakeld wordt.

  RIAT wordt ingezet om te ontdekken op welke driver/emotie er gefocust moet worden tijdens iedere fase van de journey. Hiermee kun jij strategische beslissingen nemen over de inrichting van offline of online verkoop.

Wat levert het je op?

 • Een overzichtelijke rapportage met daarin de resultaten en antwoorden op de onderzoeksvragen.
 • Advies over welke drivers/associaties het meest belangrijk zijn tijdens iedere fase van de journey.
 • De zekerheid dat je goed onderbouwde tactische en strategische beslissingen neemt die bijdragen aan de groei van jouw merk/bedrijf.

Bij ons ontvang je niet alleen de onderzoeksresultaten. We zijn jouw sparringspartner en denken mee over grotere strategische vraagstukken wat betreft de optimale klantreis en marketing. 

Neem contact op

Deze bedrijven gebruiken Neurensics al om de customer journey te optimaliseren

 
MUNT-Hypotheken_Logo_Neurensics-1
Hallostroom Logo Neurensics
Nationale Nederlanden Logo Neurensics
Contact

Neem contact op

Vladimir Den Baars

Client Director

Meer weten over customer journey onderzoek?

Vladimir den Baars Neurensics

Andries van der Leij

Head of Research & Development

Meer weten over onze onderzoekstechnieken?

Andries van der Leij Neurensics

Ben je geïnteresseerd en heb je vragen over wat een customer journey onderzoek voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Vladimir.

Vladimir den Baars Neurensics

Vladimir Den Baars

Heb je vragen over de onderzoekstechnieken die Neurensics gebruikt? Neem dan snel contact op met Andries.

Andries van der Leij Neurensics

Andries van der Leij

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA