FMCG

Hoe zorg je ervoor dat de consument jouw product kiest in een markt waar oneindig veel keuze is?

FMCG marktonderzoek met neuro biedt dé oplossing. Het onderzoekt de keuze op de plek waar deze gemaakt wordt: in het brein van de consument.

"NeuroBranding en het merkassociatie-onderzoek zijn van essentieel belang geweest voor de sterke groei van Smint de afgelopen jaren." Dave Brosens, Brand Manager Smint & Frisk

Bewezen effectief

10+ jaarervaring

800+ bedrijven geadviseerd

Voorspelt effectiveitmet breininzichten

In deze tijd waarin de consument zoveel keuze heeft en zelf ook veel eisen stelt, is het belangrijk om jouw product en merk top of mind te krijgen. Op het keuzemoment moet het product beschikbaar zijn, gemakkelijk zijn om aan te schaffen en de prijs moet ook kloppen. Daarom is het van essentieel belang te onderzoeken wat de doelgroep wil, hoe en waar zij haar aankoop doet, wat de doorslag geeft voor de aankoop en hoe dit zich verhoudt tot jouw product en merk.

Bij Neurensics bieden we uitgebreide oplossingen om dit te onderzoeken. We bieden gestandaardiseerde onderzoeken en onderzoek op maat.

Neem contact op

Onze klanten

FMCG marktonderzoek

Bij het doen van FMCG onderzoek is het belangrijk om de plek te onderzoeken waar de (aankoop)keuze tot stand komt; in het brein van de consument. Ongeveer 95% van onze gedachten en emoties is onbewust en deze hebben een sterke invloed op ons gedrag. Hierdoor heeft het vragen aan consumenten waarom ze iets kopen of wat ze van een merk of product vinden weinig nut. 

Jouw merk, product, de verpakking en de prijs wekken onbewust emoties op die koopgedrag bepalen.

Daarom kijken wij bij FMCG onderzoek in het brein om het antwoord op al jouw vragen te vinden. We gebruiken hiervoor state of the art technieken en modellen die gebaseerd zijn op jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Hiermee voorspellen we de effectiviteit en het succes van jouw campagne, productlancering, prijs of verpakking. Het beantwoord ook vragen zoals: 

  • Wat zijn de wensen en behoeften van de doelgroep?
  • Waar doet zij haar aankoop (online of offline)?
  • Hoe speel je het beste in op de toegenomen verkoop via digitale kanalen?
  • Wat is doorslaggevend voor de consument om een aankoop te doen?
  • Hoe ga je om met verduurzaming van bijvoorbeeld verpakkingen?
  • Hoe speel je het beste in op de toegenomen vraag naar gezonde voeding?
  • Hoe bepaal je de ideale prijs voor de maximale omzet en winst?
  • Zijn de communicatie-uitingen effectief en hoe optimaliseer je deze?

Als je een andere vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op. Dan bekijken we hoe we die kunnen beantwoorden.

Gemiddeld zijn de resultaten binnen 3-7 werkdagen klaar (afhankelijk van het onderzoek) en de kosten komen overeen met traditioneel onderzoek. 

Neem contact op


Wij nemen je het werk uit handen.

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij. 


Meest voorkomende FMCG onderzoeken

Ad & Concept Testing

Meet of jouw reclame uitingen effectief zijn en de juiste emoties opwekken die belangrijk zijn voor gedrag. Dit kan zowel een final reclame zijn als een concept.

Merkonderzoek

Positioneer jouw merk op de juiste manier in het brein van de consument. Identificeer en grijp kansen. Zorg ervoor dat er vaker en sneller aan het merk gedacht wordt. Zo creëer je merkgroei.

 

Imago onderzoek

Breng in kaart wat de doelgroep écht denkt over jouw merk en organisatie. Ontdek of het merk aansluit bij de wensen en kernwaarden van de doelgroep en creëer zo een concurrentievoordeel.

Behoefteonderzoek

Ontdek waar jouw (potentiële) klant echt behoefte aan heeft en of de product of dienst portfolio hier goed genoeg bij aansluit. Kom er ook achter hoe je de doelgroep het beste kunt bereiken en waarop je hierbij moet focussen. En ontdek hoe je het beste jouw nieuwe product kunt ontwikkelen en in de markt kunt zetten. 

Prijsonderzoek

Als je een nieuw product of dienst in de markt gaat zetten dan wil je wel weten wat de ideale prijs is voor de maximale omzet en winst. Ook kan het zijn dat je wilt weten of de huidige prijs wel de meest ideale is. Met een prijsonderzoek in het brein kom je hierachter. 

Verpakkingsonderzoek

Maximaliseer het effect van jouw verpakking met inzichten uit het brein. Hiermee vergroot je het succes van het merk én het product. In te zetten voor het testen van verpakkingen en het vergelijken van verpakkingen.

 
Neem contact op

Cases

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1 lid_van_moa_neurensics