Brain Guided Interpretation (BGI)

  BGI is een online panel voor verdere interpretatie van de resultaten uit fMRI-onderzoek.

  Om meer diepgang te geven aan de resultaten die verkregen worden uit fMRI-onderzoek, zetten we Brain Guided Interpretation (BGI) in. BGI bestaat uit een vragenlijst die door een online panel wordt ingevuld.

  De vraagstelling is altijd zo, dat we vragen waarom de respondent denkt dat een ander zo reageert op hetgeen wat deze heeft gezien. We zijn nu eenmaal beter in het voorspellen van het gedrag van een ander dan in dat van onszelf. 

  De antwoorden geven inzicht in waarom specifieke emoties wel of niet geactiveerd worden. Hiermee kun je reclame-uitingen aanpassen en optimaliseren. Daarnaast meet het de meer traditionele KPI’s, zoals de boodschapoverdracht, merkkoppeling en begrip van de reclame. 

  Zie hieronder een voorbeeld van hoe BGI is ingezet tijdens een concept test van Centraal Beheer. De pieken laten zien dat er op die momenten spanning werd opgewekt. Aan het online panel is gevraagd waarom zij denken dat hier spanning bij anderen werd opgewekt.

  CB_Container_Lust

  In het voorbeeld hieronder is te zien hoe het online panel reageert op vragen hoe het concept verbetert kan worden, met name gericht op het verbeteren van de boodschapoverdracht. Dit levert heldere inzichten op om zo je reclame(concept) te optimaliseren. Lees hier de hele Centraal Beheer case.

  CB_Container_verbeterpunten

   

  Neem contact op

  Wij werken samen met

  uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA