Energie

Blijf als energieleverancier relevant, trek nieuwe klanten aan en verander mee zonder klanten te verliezen met neuro marktonderzoek. Inzichten direct uit het brein die het succes van jouw merk, propositie, campagne, producten en diensten voorspellen.

Bewezen effectief

10+ jaarervaring

State of the art technieken

Voorspelt effectiveitmet breininzichten

De veranderingen in de energiemarkt zijn groot en blijven doorgaan. Afspraken die gelden voor de EU en het Klimaatakkoord zorgen ervoor dat jij als energieleverancier mee moet bewegen. Daarbij heb je nog de constante technologische innovaties, veranderende energieprijzen en de verschillende consumenten; waar de één duurzaamheid belangrijk vindt, is het voor de ander een bijzaak. 

Marktonderzoek met neuro zorgt ervoor dat je goed inspeelt op deze veranderingen en je een strakke communicatiestrategie ontwikkelt. 

Neem contact op

 

Onze klanten

Marktonderzoek voor de energiemarkt

Neurensics biedt verschillende onderzoeken voor energieleveranciers om onder andere antwoord te vinden op:

  • Wat maakt dat een consument kiest voor jou als energieleverancier of voor de concurrent?
  • Energie is een 'commodity', maar hoe onderscheid je je dan toch van andere aanbieders?
  • Hoe ga je om met veranderende energieprijzen?
  • Welke associaties zijn hierbij belangrijk?
  • Kiest de consument op basis van het imago, kosten, duurzaamheid of een combinatie hiervan?
  • Gebruikt de consument een vergelijkingssite en zo ja, hoe sta jij ervoor?
  • En hoe weet je zeker dat jouw boodschap zo effectief mogelijk gecommuniceerd wordt?

Hier kom je snel achter door marktonderzoek te doen in het brein van de consument: de plek waar keuze en gedrag tot stand komt. Ongeveer 95% van onze gedachten en emoties is onbewust en deze hebben een sterke invloed op ons gedrag. Daarom heeft het vragen aan consumenten waarom ze bij jou of bij de concurrent energie afnemen, weinig nut. 

Gemiddeld zijn de resultaten binnen 3-7 werkdagen klaar (afhankelijk van het onderzoek) en de kosten komen overeen met traditioneel onderzoek. 

Neem contact op


Wij nemen je het werk uit handen.

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij. 


Meest voorkomende onderzoeken in de energiemarkt

Merkonderzoek

Positioneer jouw merk op de juiste manier in het brein van de consument. Identificeer en grijp kansen. Zorg ervoor dat er vaker en sneller aan het merk gedacht wordt. Zo creëer je merkgroei.

 

Imago onderzoek

Breng in kaart wat de doelgroep écht denkt over jouw merk en organisatie. Ontdek of het merk aansluit bij de wensen en kernwaarden van de doelgroep en creëer zo een concurrentievoordeel.

Behoefteonderzoek

Ontdek waar jouw (potentiële) klant echt behoefte aan heeft en of de product of dienst portfolio hier goed genoeg bij aansluit. Kom er ook achter hoe je de doelgroep het beste kunt bereiken en waarop je hierbij moet focussen. En ontdek hoe je het beste jouw nieuwe product of dienst kunt ontwikkelen en in de markt kunt zetten. 

Ad & Concept Testing

Meet of jouw marketinguitingen effectief zijn en de juiste emoties opwekken die belangrijk zijn voor gedrag. Dit kan zowel een final reclame zijn als een concept.

Prijsonderzoek

Als je een nieuw product of dienst in de markt gaat zetten dan wil je wel weten wat de ideale prijs is voor de maximale omzet en winst. Ook kan het zijn dat je wilt weten of de huidige prijs wel de meest ideale is. Met een prijsonderzoek in het brein kom je hierachter. 

Neem contact op

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1 lid_van_moa_neurensics