Prijsonderzoek

Vergroot de omzet en maximaliseer jouw winst. Baseer de prijs op wat het brein van de consument bereid is te betalen. Zo meet je de échte willingness to pay.

Verschillende prijzen in supermarkt
We believe future pricing questions should be answered using NeuroPricing® because the results are significantly more accurate than those of alternative research methods. Vildan Ekmen, Revenue Strategy Manager PepsiCo Frito-Lay, Turkije

Wat is de willingness to pay voor jouw product of dienst? Wat zijn consumenten bereid te betalen? Hoe bepaal je de ideale prijs voor de maximale omzet en winst? Kun je de prijs verhogen zonder volume te verliezen? En wat is de beste introductieprijs?


Je komt erachter door de evaluatie van prijs impliciet te meten (dus niet: self reported). Dit is de enige betrouwbare manier, aangezien het vragen aan mensen wat zij bereid zijn te betalen leidt tot een rationele overweging. En deze valt altijd lager uit dan wat we onbewust zouden betalen. 

Impliciet prijsonderzoek: snelle doorlooptijd - resultaten binnen 3 werkdagen.

Neem contact op

Bewezen effectief

10+ jaar onderzoek

EEG Onderzoek in het brein

State of the art techniek

Neurensics maakt gebruik van de revolutionaire tool NeuroPricing™ Online om prijsonderzoek uit te voeren. De tool is gebaseerd op jarenlange pricing studies met EEG, die weer gevalideerd zijn met fMRI-scans.

Door de reactietijd van respondenten te meten bij het zien van verschillende prijspunten, komen we tot de ideale prijs. Daarnaast modelleren we ook de vraag (de prijselasticiteit) en omzet bij verschillende prijzen. Weten wij jouw variabele kosten, dan kunnen we zelfs de bijdrage aan de winst berekenen bij verschillende prijzen (de contribution margin). 

Met dit neuro prijsonderzoek weet je zeker dat je de juiste prijs hebt voor jouw product of dienst.

Wij nemen je het werk uit handen

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij.

module.bigimage.alt

Waar zet je een prijsonderzoek voor in? 

Met een prijsonderzoek ontdek je:

 • De ideale prijs voor de maximale omzet en winst, op de cent nauwkeurig gemeten.
 • De perfecte introductieprijs.
 • Het effect van een prijsstijging of -daling op jouw verkoopcijfers en marktaandeel.
 • De beste prijs ten opzichte van de concurrenten. Indien deze wordt meegenomen in NeuroPricing™, bouwen we een marktsimulator, die marktaandeel voorspelt.

Onze aanpak

 1. riat

  NeuroPricing Online™

  NeuroPricing™ Online is een tool waarbij respondenten verschillende producten en prijspunten te zien krijgen in een gerandomiseerde volgorde. De respondent moet bij iedere prijs aangeven of deze goedkoop of duur is (zie voorbeeld video hieronder).

  De tool is ontstaan is vanuit ons jarenlange pricing onderzoek met EEG. Met EEG wordt er een 'event-triggered' analyse gemaakt, zie uitleg in het volgende onderdeel.

  Een belangrijk voordeel van NeuroPricing™ Online is de (kosten)efficiëntie bij het uitvoeren van onderzoek met meerdere doelgroepen, producten of in meerdere landen. Bij een zeer grote omvang bieden we AI extrapolatie aan. 

  Door te kijken naar individuele NeuroPricing™ data, modelleren we ook de vraag (de prijselasticiteit) en omzet bij verschillende prijzen. Dat stelt je in staat om de ideale prijs te kiezen, afhankelijk van je strategie. Indien we de variable kosten weten, dan kunnen we zelfs de bijdrage aan de winst berekenen bij verschillende prijzen (de contribution margin). 

   

 2. eeg

  EEG

  We zijn ons neuro prijsonderzoek begonnen met EEG, waarbij wij gebruik maken van universitaire EEG apparatuur, de meest betrouwbare op de markt. 

  Met EEG maken we een 'event-triggered' analyse. Hierbij kijken we naar de brein-activiteit die gepaard gaat met het maken van de keuze tussen 'duur' en 'goedkoop' van verschillende product-prijs combinaties. Als die keuze heel eenvoudig is (een extreem hoge of extreem lage prijs) vertoont het brein nauwelijks activiteit. Is de keuze niet eenvoudig, dan is er veel activiteit zichtbaar. En dit zijn de interessante prijspunten. De betreffende gebieden van het brein hebben we ook gevalideerd met fMRI-scans.

  Omdat EEG niet heel praktisch is en redelijk tijdrovend, hebben we de hierboven genoemde NeuroPricing™ Online tool ontwikkeld. Dat neemt niet weg dat EEG een uitstekende methode is. Heb je bijvoorbeeld een zeer specifieke kleine doelgroep, dan is EEG aan te raden boven NeuroPricing™ Online.

  Onze experts zullen je laten weten welke van de twee methodes het beste aansluit bij jouw vraag.

   

Wat levert het je op?

Binnen 3 werkdagen ontvang je:

 • Een waardevol inzicht in de prijsopbouw, de 'feel-good-price' van jouw product of dienst en begrip van de willingness to pay.
 • Naast de hoogst geaccepteerde prijs (willingness to pay) krijg je inzicht in het beste prijspunt gebaseerd op de prijselasticiteit. 
 • Een voorspelling wat het effect is van een eventuele prijsstijging of -daling op de verkoopcijfers en het marktaandeel. Heb je de kostprijs met ons gedeeld, dan ontvang je een voorspelling van de winst of winstgevendheid.

Bij ons ontvang je niet alleen de onderzoeksresultaten. We zijn jouw sparringspartner en denken mee over grotere strategische pricing vraagstukken. 

Neem contact op

Deze bedrijven gebruiken Neurensics al om hun omzet te maximaliseren

 
Audi logo Neurensics
Bayer logo Neurensics
De Hypotheker logo
Vmware logo Neurensics-1
CEWE logo Neurensics
Klene logo Neurensics
Mentos Logo Neurensics
Lays Logo Neurensics
MolsonCoors logo Neurensics
Drager logo Neurensics
Logo Weissenhäusser Strand Neurensics
Bofrost Logo Neurensics
Pascoe logo Neurensics
Bad Duerrheimer logo Neureniscs
Contact

Neem contact op

Vladimir Den Baars

Client Director

Meer weten over prijsonderzoek?

Vladimir den Baars Neurensics

Andries van der Leij

Head of Research & Development

Meer weten over onze onderzoekstechnieken?

Andries van der Leij Neurensics
Neem contact op

Start een project

Wil je weten of een prijsonderzoek iets voor jou is? Neem dan snel contact op met Vladimir.

Vladimir den Baars Neurensics

Vladimir Den Baars

Sluiten
Neem contact op

Heb je vragen over de onderzoekstechnieken die Neurensics gebruikt? Neem dan snel contact op met Andries.

Andries van der Leij Neurensics

Andries van der Leij

Sluiten

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA