Consumentenonderzoek (B2C)

  Bereik de juiste doelgroep, op het juiste moment met de juiste boodschap. Consumentenonderzoek met neuro helpt je hierbij.

  Door Neuro Ad Testing kregen wij snel de inzichten die wij nodig hadden om onze reclames te optimaliseren. Hierdoor hebben wij in korte tijd ons imago succesvol kunnen veranderen. Én, het onderzoek heeft bijgedragen aan een mooie beloning: de award voor effectieve campagnes ‘Effie gedragscampagne kort’. Machiel van de Poll, Senior Customer Insights Manager, Tele2
  consumentenmarkt marktonderzoek

  Bewezen effectief

  10+ jaarervaring

  800+ bedrijven geadviseerd

  Voorspelt effectiveitmet breininzichten

  Wie jouw doelgroep is, hoe je die het beste kunt bereiken en of je die goed bereikt is essentieel voor het succes van het bedrijf of de organisatie. Daarbij is het belangrijk dat jouw merk, producten en diensten onderscheidend genoeg zijn. Om de juiste strategie te hanteren is het slim om onderzoek te doen naar jouw doelgroep en hoe je die het beste kunt bereiken.

  Consumentenonderzoek met neuro biedt hiervoor de oplossing. Ongeveer 95% van onze gedachten en emoties is onbewust en deze hebben een sterke invloed op ons gedrag. Om het voor jou gewenste gedrag te stimuleren of te voorspellen moeten deze 'verborgen' processen in beeld gebracht worden. Dat doen onze neuro-technieken. Ze meten de processen op de plek waar ze plaats vinden: in het brein van de consument.

  Neem contact op

  Onze klanten

  Smint Logo
  logo-bolletje
  Tele2-Logo.wine
  Bol.com logo Neurensics
  Hans Anders Logo Neurensics
  De Bijenkorf logo Neurensics
  Essent logo Neurensics
  Manpower logo Neurensics
  Achmea Logo Neurensics
  ABN AMRO Logo Neurensics

  Marktonderzoek voor de consumentenmarkt

  Bij het doen van marktonderzoek onder consumenten is het belangrijk om de plek te onderzoeken waar marketing zijn werk doet; in het brein van de consument. Merken bestaan bij uitstek in het brein, omdat een merk een associatief netwerk is dat als een geheugenstructuur ligt opgeslagen. De reden waarom de consument jouw product of dienst koopt heeft voornamelijk te maken met de onbewuste emoties die het product, de dienst en het merk activeren. Ons gedrag wordt gedreven vanuit deze onbewuste emoties. Het vragen aan de consument wat zij van jouw merk, product of dienst vindt en of zij het zou willen kopen, heeft daarom weinig nut. 

  Daarom benaderen wij consumentenonderzoek anders. Wij kijken in het brein om het antwoord op al jouw vragen te vinden. We gebruiken hiervoor state of the art technieken en modellen die gebaseerd zijn op jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Het voordeel voor jou is dat met neuro-onderzoek wij de effectiviteit kunnen voorspellen. Zo weet je zeker of jouw campagne, productlancering, prijs of verpakking succesvol gaat zijn.

  Gemiddeld zijn de resultaten binnen 3-7 werkdagen klaar (afhankelijk van het onderzoek) en komen de kosten overeen met traditioneel onderzoek. 

  Neem contact op

   


  Wij nemen je het werk uit handen.

  Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij. 


  Meest voorkomende onderzoeken voor de consumentenmarkt

  Pre testing

  Pre Testing

  Meet de effectiviteit van jouw reclame(concept) en of het de juiste emoties opwekt die belangrijk zijn voor gedrag.

  Ga naar Pre Testing
  Merkonderzoek

  Merkonderzoek

  Onderzoek jouw merk in het (on)bewuste van de doelgroep. Zorg dat er vaker en sneller aan jouw merk gedacht wordt en creëer merkgroei.

  Ga naar merkonderzoek
  Imago onderzoek

  Imago onderzoek

  Breng in kaart wat de doelgroep écht denkt over jouw merk. Identificeer en grijp kansen en creëer concurrentievoordeel.

  Ga naar imago onderzoek
  behoefteonderzoek

  Behoefteonderzoek

  Ontdek waar de klant echt behoefte aan heeft en hoe je deze het beste kunt bereiken.

  Ga naar behoefteonderzoek
  Prijsonderzoek

  Prijsonderzoek

  Ontdek de beste prijs voor je (nieuwe) product of dienst en of je de huidige prijs kunt verhogen.

  Ga naar prijsonderzoek
  Verpakkingsonderzoek

  Verpakkingsonderzoek

  Test je verpakking in het (on)bewuste van de consument. Valt het genoeg op tussen de concurrenten en past het goed bij het merk?

  Ga naar verpakkingsonderzoek
  Neem contact op

  Cases

  Wij werken samen met

  uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA