Finance

Hoe creëer je meer loyaliteit en een beter imago bij jouw klanten in een tijd waarin het vertrouwen in banken, verzekeraars, hypotheekverstrekkers en pensioenfondsen laag is? Hoe zorg je ervoor dat een nieuwe productontwikkeling aansluit bij de behoefte van de klant? En hoe zorg je voor een effectieve communicatie?

Marktonderzoek met neuro biedt antwoord op alle vragen.

Bewezen effectief

10+ jaarervaring

50+ dienstverleners geadviseerd

Up to date financiële kennis

In de financiële sector, of het nu gaat om banken, verzekeraars, hypotheekverstrekkers of pensioenfondsen, is de keuze reuze en zijn klanten zijn mondiger dan ooit. Daarbij komt dat het vertrouwen in deze sector laag is, waardoor transparantie en het winnen van vertrouwen essentieel is. Zowel consumenten als mensen in het bedrijfsleven willen immers zeker weten dat hun geld in goede handen is. Zekerheid en vertrouwen zijn belangrijke emoties die zich niet laten uitvragen tijdens een onderzoek, maar die wel gemeten kunnen worden in het brein.

Door de jaren heen hebben wij financiële instanties voorzien van inzicht in het brein van de doelgroep, de positie in de markt en bij het ontwikkelen en optimaliseren van nieuwe producten en diensten. 

Daarbij begrijpen wij dat je als marketeer, brand manager of insights manager niet alleen te maken hebt met de klant, maar ook met andere belangen zoals compliance. Door onze jarenlange ervaring zijn wij experts in het begeleiden en uitvoeren van onderzoeken in de financiële sector. Wij zijn ook op de hoogte van de vele regels en de Wet Financiële Dienstverlening.

Neem contact op

Onze klanten

Marktonderzoek voor de financiële sector

Het onbewuste brein van de klant speelt een belangrijke rol bij het afnemen van financiële producten en diensten. Het is belangrijk dat de klant een goed gevoel krijgt, er veel vertrouwen is en de klantrelatie voorop gesteld wordt. Of je dit ook lukt, kun je alleen onderzoeken op de plek waar dit ontstaat; in het brein van de klant.

Daarom doen wij marktonderzoek in het brein van de doelgroep. Met state of the art technieken krijg je inzicht in:

  • Hoe benader je de doelgroep het beste?
  • Hoe wek je vertrouwen op?
  • Slaan de communicatie-uitingen aan?
  • Wat jouw positie is in de markt en hoe kun je die veranderen?
  • Hoe creëer en behoud je een goede klantrelatie, ook met het oog op de verregaande digitalisering?

We onderzoeken dit zowel voor de consumentenmarkt (B2C) als voor de zakelijke markt (B2B).

Neem contact op 

 


Wij nemen je het werk uit handen.

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij. 


Meest voorkomende finance onderzoeken:

Imago onderzoek

Breng in kaart wat de doelgroep écht denkt over jouw merk en organisatie. Ontdek of het merk aansluit bij de wensen en kernwaarden van de doelgroep en creëer zo een concurrentievoordeel.

Ad & Concept Testing

Meet of jouw reclame uitingen effectief zijn en de juiste emoties opwekken die belangrijk zijn voor gedrag. Dit kan zowel een final reclame zijn als een concept.

Behoefteonderzoek

Ontdek waar jouw (potentiële) klant echt behoefte aan heeft en of de product of dienst portfolio hier goed genoeg bij aansluit. Kom er ook achter hoe je de doelgroep het beste kunt bereiken en waarop je hierbij moet focussen. En ontdek hoe je het beste jouw nieuwe product kunt ontwikkelen en in de markt kunt zetten. 

Prijsonderzoek

Als je een nieuw product of dienst in de markt gaat zetten dan wil je wel weten wat de ideale prijs is voor de maximale omzet en winst. Ook kan het zijn dat je wilt weten of de huidige prijs wel de meest ideale is. Met een prijsonderzoek in het brein kom je hierachter. Zowel voor B2B als B2C.

Neem contact op

Cases

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1 lid_van_moa_neurensics