NeuroPricing™ Online

Wat is de ideale prijs voor de maximale omzet en winst? Bekijk de video en ontdek hoe je er met NeuroPricing™ achter komt wat de echte willingness to pay is.

Klene logo Neurensics
Mentos Logo Neurensics
Audi logo Neurensics
Lays Logo Neurensics
De Hypotheker logo Neurensics
We believe future pricing questions should be answered using NeuroPricing® because the results are significantly more accurate than those of alternative research methods. Vildan Ekmen, Revenue Strategy Manager PepsiCo Frito-Lay, Turkije

 

NeuroPricing-Starbucks-neuromarketing-pricing-strategie

Voorspel de ideale prijs voor de maximale omzet

De willingness to pay (de prijs die consumenten bereid zijn te betalen) wordt automatisch en vaak onbewust bepaald. Het brein maakt automatisch calculaties bij het zien van een product of dienst en de bijbehorende prijs.

Zo wordt er afgewogen of het te duur is of niet. Deze automatische calculaties bepalen vervolgens het gedrag. Jouw product of dienst wordt wel of niet gekocht of afgenomen. 

NeuroPricing™ meet met EEG of met onze online tool de ideale prijs voor jouw product of dienst. Zo weet je zeker dat de gekozen prijs zorgt voor maximale omzet en winst.

Wil je bewijs?

Ga naar learnings

Waar zet je NeuroPricing™ voor in?

NeuroPricing™ bepaalt de ideale prijs voor de maximale omzet voor nieuwe en bestaande producten of diensten. NeuroPricing™ geeft antwoord op vragen zoals:

  • Wat is het effect van een prijsstijging op jouw verkoopcijfers en marktaandeel?

  • Wat is de beste prijs voor jouw product of dienst op de cent nauwkeurig gemeten?

  • Wat is de beste prijs ten opzichte van die van jouw concurrenten? (Indien deze wordt meegenomen in NeuroPricing™, bouwen we een marktsimulator, die marktaandeel voorspelt)

Ontdek hoe Lays succesvol een prijsverhoging heeft doorgevoerd

Ga naar de Lays case

 

 

Na het NeuroPricing™ onderzoek hebben we onze prijsstructuur aangepast. Er was nauwelijks negatieve feedback. Integendeel, er kwamen meer gasten dan voorheen en de omzet per gast steeg met 23%. Stephanie Schaub, CEO, Chocoversum

Hoe wordt de ideale prijs gemeten?

De beoordeling van de ideale prijs kan alleen direct in het brein gemeten worden, omdat het een automatisch en vaak onbewust proces is.

Daarom zal uitvragen weinig opleveren, omdat al
s je iemand vraagt wat hij van een prijs vindt, er rationeel over nagedacht gaat worden. Iets wat bij werkelijke decision making niet gebeurt. In werkelijkheid vindt een afweging in een split second plaats en denk je wel na over de prijzen, maar dan vaak achteraf. De eerste evaluatie heeft dan al plaatsgevonden. 

In eerste instantie zijn we begonnen om met behulp van EEG een 'event-triggered' analyse te maken: bij verschillende product-prijs combinaties kijken we naar de brein-activiteit die gepaard gaat met het maken van de keuze tussen 'duur' en 'goedkoop'. Als die keuze heel eenvoudig is (een extreem hoge of extreem lage prijs) vertoont het brein nauwelijks activiteit. Is de keuze niet eenvoudig, dan is er veel activiteit zichtbaar. En dit zijn de interessante prijspunten. De betreffende gebieden van het brein hebben we ook gevalideerd met fMRI-scans.

Op deze manier bepalen we bij Neurensics exact de best passende prijs, ook wel de 'feel-good-price': de prijs die gemiddeld als meest passend voelt bij de consument. Heel belangrijk: de methodiek is niet beïnvloedbaar door de deelnemers aan het onderzoek!

EEG onderzoek heeft ook een nadeel: het is niet heel praktisch en relatief tijdrovend. Daarom hebben we de EEG-methode vertaald naar een online toepassing, waarbij we unieke algoritmen hebben ontwikkeld waardoor de online verkregen data vergelijkbaar zijn met die van EEG.

NeuroPricing™ Online is een tool waarbij respondenten verschillende producten en prijspunten te zien krijgen in een gerandomiseerde volgorde. De respondent moet bij iedere prijs aangeven of deze goedkoop of duur is. In plaats van brein-activiteit meten we hier echter de reactietijd.

Een belangrijk voordeel van NeuroPricing™ Online is de (kosten)efficiëntie bij het uitvoeren van onderzoek met meerdere doelgroepen, producten of in meerdere landen. Bij een zeer grote omvang bieden we AI extrapolatie aan. 

Bovendien zorgt het werken met een grotere steekproef voor een betere representatie van de totale consumenten populatie. Bij hele specialistische doelgroepen blijft EEG natuurlijk een prachtig alternatief!

Door te kijken naar individuele NeuroPricing™ data, modelleren we ook de vraag (de prijselasticiteit) en omzet bij verschillende prijzen. Dat stelt je in staat om de ideale prijs te kiezen, afhankelijk van je strategie. Indien we de variable kosten weten, dan kunnen we zelfs de bijdrage aan de winst berekenen bij verschillende prijzen (de contribution margin). 

Rapportage NeuroPricing

Wat levert NeuroPricing™ je op?

Binnen 3 werkdagen ontvang je:

  • Een waardevol inzicht in de prijsopbouw, de 'feel-good-price' van jouw product of dienst en begrip van de willingness to pay.
  • Naast de hoogst geaccepteerde prijs (willingness to pay) krijg je inzicht in het beste prijspunt gebaseerd op de prijselasticiteit. 
  • Een voorspelling wat het effect is van een eventuele prijsstijging of -daling op de verkoopcijfers en het marktaandeel. Heb je de kostprijs met ons gedeeld, dan ontvang je een voorspelling van de winst of winstgevendheid. 

Speciaal voor jou

Deze NeuroPricing™ learnings vergroten jouw kennis

Ga naar de learnings
Contact

Neem contact op

Vladimir Den Baars

Client Director

Meer weten over NeuroPricing™?

Vladimir den Baars Neurensics

Andries van der Leij

Head of Research & Development

Meer weten over onze onderzoekstechnieken?

Andries van der Leij Neurensics
Neem contact op

Start een project

Heb je vragen over wat NeuroPricing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan snel contact op met Vladimir.

Vladimir den Baars Neurensics

Vladimir Den Baars

Sluiten
Neem contact op

Heb je vragen over EEG of andere onderzoekstechnieken Neurensics gebruikt? Neem dan snel contact op met Andries.

Andries van der Leij Neurensics

Andries van der Leij

Sluiten

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA