Concept Testing

Weet wat wel en niet werkt vóór je jouw reclame maakt. Zo weet je zeker dat de uiteindelijke reclame de beoogde doelstelling gaat behalen.

lees verder
Rubish in, rubish out!

Een goede campagne begint met een goed concept

Is jouw nieuwe concept goed genoeg om te gebruiken? En weet je zeker dat je de beste hebt gekozen? Hoe weet je of het concept effectief is? Behaalt het de doelstellingen en wordt het concept goed opgeslagen in het geheugen?

Je komt erachter door jouw concept te testen in het onbewuste van de klant met fMRI. De enige manier om het daadwerkelijke effect van jouw concept te voorspellen én om te besparen op onnodige productiekosten.

Concept Testen met fMRI: snelle doorlooptijd - resultaten binnen 3 werkdagen.

Neem contact op

Bewezen effectief

10+ jaaronderzoek

200+ concepten getest

fMRI Onderzoek in het brein

Jouw concept wordt getest met Neuro Concept Testing. Er wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijk bewezen methodes. In 10 jaar tijd hebben we deze verbeterd en geschaald met meer dan 200 met fMRI geteste concepten.  

We garanderen dat de inzichten die Neuro Concept Testing je geeft, jouw campagneresultaten significant zullen verbeteren.

HubSpot Video

 

Wij nemen je het werk uit handen

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij.

Waar zet je Neuro Concept Testing voor in?

Concept Testing is een pre test voor concepten van reclames, films en videos. Het kan ook voor advertenties en banners. 


  • Het geeft inzicht in en voorspelt het effect van jouw toekomstige reclame.
    Met deze inzichten kun je het concept aanpassen en verbeteren nog vóór de productie ervan. Hiermee bespaar je op onnodige productiekosten.

  • Het vergelijken van meerdere concepten om tot de beste keuze te komen.

  • Testen of het concept past bij jouw merk.

  • Het optimaliseren van concept.
"Neuro-onderzoek is voor Centraal Beheer dé oplossing voor het pre-testen van reclames. Neurensics vertaalt de onderzoeksinzichten voor ons in concrete en realistische aanpassingen van het reclamemateriaal, waar wij samen met ons reclamebureau direct mee aan de slag kunnen.” Natasja van Buuren, Marketing Intelligence, Centraal Beheer

Onze aanpak

Het reclame concept wordt getest met een combinatie van de volgende methoden: fMRI, Eye Tracking, Temporal Valence en Brain Guided Interpretation (BGI). Alleen zo kun je meten welke emoties het concept bewust en onbewust opwekt. Hiermee weet je zeker wat de doelgroep van het nieuwe concept vindt en of het ze in beweging brengt. 

fMRI concept testing

 

Concept testen met fMRI
We maken een moving story board van de schetsen die je bij ons aanlevert. Samen met een beschrijvende voice-over komt het concept echt tot leven in het brein van de kijker. Het concept wordt vervolgens getest in de MRI-scan. 

Ontdek in deze gepubliceerde paper waarom fMRI goed is in het voorspellen van de effectiviteit.

Ga naar paper

Eye Tracking concept testing

Eye Tracking
Tegelijkertijd wordt Eye Tracking ingezet om te ontdekken waar mensen naar kijken en welke elementen van het concept de aandacht trekken.

Concept testing - welk reclame concept scoort het beste?

Welk concept scoort het beste?
Test je verschillende concepten, dan krijg je een geweldig inzicht in welke het beste scoort en kun je jouw campagne optimaliseren zonder veel geld aan productie uit te geven.

Concept testing voorspelt koopintentie

Voorspelling van het succes voor koopintentie
De resultaten worden vergeleken met onze benchmark voor Effectieve, Leuke en Irritante reclame concepten. De mate van correlatie bepaalt dan de mate van succes voor koopintentie.

Online panel in Concept Testing onderzoek

Online panel voor verdere interpretatie van de resultaten
Additioneel wordt een online panel ingezet voor de interpretatie van de resultaten: waarom worden specifieke emoties wel of niet geactiveerd? Daarnaast meten we meer traditionele KPI’s, zoals de boodschapoverdracht, merkkoppeling en begrip van het reclame concept. 

 

Wat levert het je op?

Binnen 3 werkdagen ontvang je:

  1. Een persoonlijke presentatie van de geteste concepten, waaronder de fMRI resultaten, de Eye Tracking analyse en resultaten van de online vragenlijst.

  2. Een rapport met daarin unieke inzichten in het brein van jouw doelgroep. Je ziet precies of en in welke mate het concept in staat is om de juiste breingebieden te activeren die van belang zijn voor het opwekken van consumentengedrag.

  3. Advies over hoe het concept geoptimaliseerd kan worden en waar rekening mee te houden tijdens de shoot. We kunnen hier ook externe stakeholders in meenemen, zoals het reclamebureau.

  4. Met de inzichten komen learnings. Samen met onze eigen learnings uit meer dan 150 concept-testen, ontdek je wat bij toekomstige campagne-ontwikkeling beter kan of juist behouden moet worden.|

 

Neem contact op

📄Bekijk voorbeeldrapport

Deze bedrijven gebruiken Neurensics al om hun campagnes nog effectiever te maken

 
Contact

Neem contact op

Vladimir Den Baars

Client Director

Meer weten over Concept Testing?

Andries van der Leij

Head of Research & Development

Meer weten over onze onderzoekstechnieken?

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd en heb je vragen over wat Concept Testing voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan snel contact op met Vladimir.

Vladimir Den Baars

sluiten
Neem contact op

Heb je vragen over de onderzoekstechnieken die Neurensics gebruikt? Neem dan snel contact op met Andries.

Andries van der Leij

sluiten

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3lid_van_moa_neurensics