Telecom

Blijf als telecom aanbieder op de hoogte van de wensen, behoeften en keuzes die consumenten maken met neuro marktonderzoek. Inzichten direct uit het brein om jouw marketingstrategie te optimaliseren en marktaandeel te vergroten.

“Door Neuro Ad Testing kregen wij snel de inzichten die wij nodig hadden om onze reclames te optimaliseren. Hierdoor hebben wij in korte tijd ons imago succesvol kunnen veranderen. Én, het onderzoek heeft bijgedragen aan een mooie beloning: de award voor effectieve campagnes ‘Effie gedragscampagne kort’." Machiel van de Poll, Senior Customer Insights Manager, Tele2

Bewezen effectief

10+ jaarervaring

800+organisaties geadviseerd

Voorspelt effectiveitmet breininzichten

De continue ontwikkelingen in de telecombranche zorgen ervoor dat jij als telecom aanbieder of internet provider mee moet bewegen. Dit houdt in dat je op de hoogte moet zijn van de invloed van technologische ontwikkelingen op het leven van de consument. De verregaande digitalisering zorgt er ook voor dat de consument steeds meer in control is. 

Om marktaandeel te behouden en zelfs te vergroten is het van essentieel belang om te weten wat de wensen en behoeften zijn van consumenten en waarop zij hun keuzes baseren om een effectieve marketingstrategie te creëren.

Marktonderzoek met neuro geeft antwoord en inzicht op al deze vragen. 

Neem contact op

 

Onze klanten

Marktonderzoek voor de telecombranche

Neurensics biedt verschillende onderzoeken voor telecom aanbieders en internetproviders om onder andere antwoord te vinden op:

  • Hoe kun je het marktaandeel vergroten?
  • Wat maakt dat een consument kiest voor jou als provider of voor de concurrent?
  • Hoe onderscheid je je van andere aanbieders in een wereld waarin TV & Internet en mobiele diensten nauwelijks nog te onderscheiden zijn van elkaar?
  • Hoe kun je ervoor zorgen dat consumenten naar jou overstappen?
  • Welke associaties zijn hierbij belangrijk?
  • Hoe kun je de concurrentie voorblijven?
  • Hoe communiceer jij jouw boodschap zo effectief mogelijk?

Hier kom je snel achter door marktonderzoek te doen in het brein van de consument: de plek waar keuze en gedrag tot stand komt. Ongeveer 95% van ons gedrag wordt namelijk gedreven door ons onbewuste. Daarom heeft het vragen aan consumenten waarom ze voor jou of voor de concurrent kiezen weinig nut. 

Gemiddeld zijn de resultaten binnen 3-7 werkdagen klaar (afhankelijk van het onderzoek) en de kosten komen overeen met traditioneel onderzoek. 

Neem contact op


Wij nemen je het werk uit handen.

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij. 


Meest voorkomende marktonderzoeken in de telecombranche

Merkonderzoek

Positioneer jouw merk op de juiste manier in het brein van de consument. Identificeer en grijp kansen. Zorg ervoor dat er vaker en sneller aan het merk gedacht wordt. Zo creëer je merkgroei.

 

Imago onderzoek

Breng in kaart wat de doelgroep écht denkt over jouw merk. Ontdek of het merk aansluit bij de wensen en kernwaarden van de doelgroep en creëer zo een concurrentievoordeel.

Behoefteonderzoek

Ontdek waar jouw (potentiële) klant echt behoefte aan heeft en of de diensten hier goed genoeg bij aansluiten. Kom er ook achter hoe je de doelgroep het beste kunt bereiken en waarop je hierbij moet focussen. En ontdek hoe je het beste jouw nieuwe dienst kunt ontwikkelen en in de markt kunt zetten. 

Ad & Concept Testing

Meet of jouw marketinguitingen effectief zijn en de juiste emoties opwekken die belangrijk zijn voor gedrag. Dit kan zowel een final reclame zijn als een concept.

Prijsonderzoek

Als je een nieuwe dienst in de markt gaat zetten dan wil je wel weten wat de ideale prijs is voor de maximale omzet en winst. Ook kan het zijn dat je wilt weten of de huidige prijs wel de meest ideale is. Met een prijsonderzoek in het brein kom je hierachter. 

Neem contact op

Cases

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1 lid_van_moa_neurensics