Consumentenonderzoek (B2C)

Bereik de juiste doelgroep, op het juiste moment met de juiste boodschap. Consumentenonderzoek met neuro helpt je hierbij.

“Door Neuro Ad Testing kregen wij snel de inzichten die wij nodig hadden om onze reclames te optimaliseren. Hierdoor hebben wij in korte tijd ons imago succesvol kunnen veranderen. Én, het onderzoek heeft bijgedragen aan een mooie beloning: de award voor effectieve campagnes ‘Effie gedragscampagne kort’." Machiel van de Poll, Senior Customer Insights Manager, Tele2

Bewezen effectief

10+ jaarervaring

800+ bedrijven geadviseerd

Voorspelt effectiveitmet breininzichten

Wie jouw doelgroep is, hoe je die het beste kunt bereiken en of je die goed bereikt is essentieel voor het succes van het bedrijf of de organisatie. Daarbij is het belangrijk dat jouw merk, producten en diensten onderscheidend genoeg zijn. Om de juiste strategie te hanteren is het slim om onderzoek te doen naar jouw doelgroep en hoe je die het beste kunt bereiken.

Consumentenonderzoek met neuro biedt hiervoor de oplossing. Ongeveer 95% van onze gedachten en emoties is onbewust en deze hebben een sterke invloed op ons gedrag. Om het voor jou gewenste gedrag te stimuleren of te voorspellen moeten deze 'verborgen' processen in beeld gebracht worden. Dat doen onze neuro-technieken. Ze meten de processen op de plek waar ze plaats vinden: in het brein van de consument.

Neem contact op

Onze klanten

Marktonderzoek voor de consumentenmarkt

Bij het doen van marktonderzoek onder consumenten is het belangrijk om de plek te onderzoeken waar marketing zijn werk doet; in het brein van de consument. Merken bestaan bij uitstek in het brein, omdat een merk een associatief netwerk is dat als een geheugenstructuur ligt opgeslagen. De reden waarom de consument jouw product of dienst koopt heeft voornamelijk te maken met de onbewuste emoties die het product, de dienst en het merk activeren. Ons gedrag wordt gedreven vanuit deze onbewuste emoties. Het vragen aan de consument wat zij van jouw merk, product of dienst vindt en of zij het zou willen kopen, heeft daarom weinig nut. 

Daarom benaderen wij consumentenonderzoek anders. Wij kijken in het brein om het antwoord op al jouw vragen te vinden. We gebruiken hiervoor state of the art technieken en modellen die gebaseerd zijn op jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Het voordeel voor jou is dat met neuro-onderzoek wij de effectiviteit kunnen voorspellen. Zo weet je zeker of jouw campagne, productlancering, prijs of verpakking succesvol gaat zijn.

Gemiddeld zijn de resultaten binnen 3-7 werkdagen klaar (afhankelijk van het onderzoek) en komen de kosten overeen met traditioneel onderzoek. 

Neem contact op

 


Wij nemen je het werk uit handen.

Gemak is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Na het bespreken van de onderzoeksvraag hoef je alleen nog de stimulus aan te leveren. De rest doen wij. 


Meest voorkomende onderzoeken voor de consumentenmarkt

Ad & Concept Testing

Meet of jouw reclame uitingen effectief zijn en de juiste emoties opwekken die belangrijk zijn voor gedrag. Dit kan zowel een final reclame zijn als een concept.

Merkonderzoek

Positioneer jouw merk op de juiste manier in het brein van de consument. Identificeer en grijp kansen. Zorg ervoor dat er vaker en sneller aan het merk gedacht wordt. Zo creëer je merkgroei.

 

Imago onderzoek

Breng in kaart wat de doelgroep écht denkt over jouw merk en organisatie. Ontdek of het merk aansluit bij de wensen en kernwaarden van de doelgroep en creëer zo een concurrentievoordeel.

Behoefteonderzoek

Ontdek waar jouw (potentiële) klant echt behoefte aan heeft en of de product of dienst portfolio hier goed genoeg bij aansluit. Kom er ook achter hoe je de doelgroep het beste kunt bereiken en waarop je hierbij moet focussen. En ontdek hoe je het beste jouw nieuwe product kunt ontwikkelen en in de markt kunt zetten. 

Prijsonderzoek

Als je een nieuw product of dienst in de markt gaat zetten dan wil je wel weten wat de ideale prijs is voor de maximale omzet en winst. Ook kan het zijn dat je wilt weten of de huidige prijs wel de meest ideale is. Met een prijsonderzoek in het brein kom je hierachter. 

Verpakkingsonderzoek

Maximaliseer het effect van jouw verpakking met inzichten uit het brein. Hiermee vergroot je het succes van het merk én het product. In te zetten voor het testen van verpakkingen en het vergelijken van verpakkingen.

 
Neem contact op

Cases

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1 lid_van_moa_neurensics