Wat is de beste manier om verpakkingen online te tonen?

Toon je online dezelfde productverpakking als fysiek in de winkel? We zien dit veel gebeuren op websites, maar is dit wel het meest effectief en hoe kun je dit beter doen? Lees snel verder!

Lees verder

NeuroPackaging learnings

Download alle 6 learnings in één keer

Ja, ik wil de learnings

Producten die vroeger alleen maar in de schappen lagen worden nu steeds meer online verkocht. Dit leidt ertoe dat productverpakkingen die gemaakt zijn voor offline gebruik, nu ook online worden gebruikt.

Dan rijst natuurlijk de vraag, wat is de beste manier om jouw fysieke verpakkingen online te tonen?

Wij hebben dit onderzocht door de fysieke verpakking van verschillende zonnebrand merken te vergelijken met een online versie. Er zijn drie verpakkingen met elkaar vergeleken:

Online verpakking vs fysieke verpakkingen - wat werkt het beste?

  1.  De fysieke verpakkingen, op ware grootte, zoals je die in een shopper omgeving ziet.
  2. Een verkleining van de fysieke verpakking, zoals je die nu vaak online ziet.
  3. Een speciaal aangepaste verpakking, waarin de belangrijkste elementen zijn vergroot en andere elementen zijn weggelaten.

De MRI scans lieten zien dat de originele verpakking gebieden in het brein (de motor cortex en gebieden met spiegelneuronen) activeerden die zich bezighouden met het oppakken en vasthouden van het product. Dit is een essentiële voorwaarde voor koopgedrag

Echter, bij het tonen van de verkleinde online verpakking was de activiteit in de motor cortex niet te zien. Dit houdt dus in dat de grijp-reflex niet optrad bij de verkleinde verpakking. 

De speciaal aangepaste online verpakking waarbij de belangrijkste elementen goed te zien zijn, was wél in staat om de grijp-reflex in het brein te activeren. Op eenzelfde manier als bij ‘fysieke’ verpakking het geval is.

Dit is zeer belangrijk voor koopgedrag, zoals je ook kunt lezen in learning 2.

packaging_learning_5_uitvergroot

Advies: Online kun je niet de volledige fysieke verpakking tonen. Zorg er daarom voor dat de verleidende en informatieve elementen van jouw verpakking goed zichtbaar blijven. Zo vertaal je de kracht van jouw fysieke verpakking optimaal door, wat sneller zal leiden tot koopgedrag. 

Download de NeuroPackaging learnings

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA