Hoe laat je mensen kijken naar waar jij wilt?

Het oog wordt aangetrokken tot (snel) bewegende beelden. Wil je de aandacht trekken naar een specifiek element, laat het dan bewegen. Let wel op, want beweging leidt ook af en te snelle beelden werken averechts. Lees snel verder.

Gebruikte technieken
Lees verder

13 learnings

Download alle 13 learnings in één keer

Download

Bewegende elementen trekken het oog aan

Bekijk deze Eye Tracking video van de Oral-B reclame eens.


Je zal hebben gemerkt dat je ogen als vanzelf gefixeerd bleven op de draaiende borstel. Hierdoor zal je de omringende tekst minder goed hebben gezien. De associatie 'rond' zal wellicht wel nog zijn blijven hangen.

Zoals je ziet aan de rode puntjes in de video, worden de ogen automatisch naar de roterende borstel getrokken. Wanneer deze in beeld is, is dit vrijwel het enige waarnaar gekeken wordt. Het bevestigt dat (snel) bewegende objecten de meeste aandacht trekken.

Heb jij iets waarop je de aandacht wilt vestigen, bijvoorbeeld je product, zorg er dan voor dat deze beweegt. 

Let wel op: beweging leidt ook af en te snelle beelden werken averechts (lees over dit laatste meer in learning 13). Wil je de aandacht ergens op vestigen dat niet beweegt, zoals je merk, zorg er dan voor dat er geen andere elementen bewegen.

Kijk maar eens naar het eind van deze Tele2 reclame. Hoeveel mensen zullen de tekst “check tele2.nl’ nog goed verwerken?

 

Download de neuromarketing learnings

Wij werken samen met

uva-logoBEECKESTIJN-e1482136282645download  NIMA-LOGO1  NMSBA_logo-3Lid_van_DIN_MOA